Corona - hoe ga ik hiermee om

Geplaatst op 21 maart 2020Hoe ik met de hele situatie probeer om te gaan?:
Accepteren vanuit mildheid wat ik niet kan veranderen, loslaten en op de lichtpuntjes in mijn leven (dankbaarheid) focussen. Blijven werken aan een gezonde immuunsysteem (zie mijn blog https://ikwilvoluitleven.nl/blog/immuunsysteem-verhogen) en (heel belangrijk) laat stress zoveel mogelijk los. Stress haalt je immuunsysteem onderuit.

Graag wil ik een aantal inspiratie tips met je delen die ik in de loop der jaren zelf ervaren heb en tijdens studies heb opgedaan. De tips zijn speciaal aangepast voor deze verwarrende tijden. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen.
 1. Beperk nieuwsupdates en ga zeker niet na 20 uur nog informatie lezen. Je nachtrust kan daardoor onnodig onrustig worden.


 2. Ben zo veilig mogelijk. Blijf je handen wassen, geen groepsactiviteiten, en zeker niet dicht bij iemand gaan staan in de winkel. Geef iedereen minstens 1,5 meter ruimte. Ga meer naar buiten in de natuur in de omgeving.


 3. Maak een structuur voor je dag. Een planning helpt om structuur te hebben in je dag. Routine en structuur geeft vaak rust. Niet weten wat je gaat doen creëert bijna altijd onrust.


 4. Uiteraard NIET hamsteren. Je bent niet alleen op de wereld. We gaan hier allemaal samen doorheen. Stel je voor dat iemand uit jouw familie naar de winkel gaat en er is niet voldoende te koop?!


 5. Sociale contacten onderhouden door onze moderne technieken. We kunnen verbinden door telefoon, skype, facetime e.d. Laat dan het Coronavirus niet elke keer het hoofdonderwerp van je gesprek worden.


 6. ❤ Thuis blijven is OOK nuttig!
  Door thuis te blijven help jij mee de besmetting te vertragen. De kwetsbare medemens heeft daardoor meer overlevingskans omdat deze ook kan worden opgenomen in het ziekenhuis. IC’s en beademingsappartuur is snel overbezet.


 7. 🤯 Kalm blijven
  Je zult waarschijnlijk, net als ik in je emotie en spanning op een neer gaan. Als ik naar buiten kan om te wandelen of te joggen, of een momentje mediteer op de bank met ontspanningsmuziek dan voel ik de stress weer verzachten. Zoek een vorm van (toegestane) afleiding dat helpt. Je stressniveau laten zakken is heel goed voor je immuunsysteem.
  En als jij kalm bent, dan help je je gezin beter als dat jij te gespannen en prikkelbaar bent.

 8. Pieker momenten.
  Ben je iemand die van nature snel piekert. Spreek met jezelf af dat je 2 x 10 minuten per dag mag piekeren. Daarbuiten blijf je herhalen tegen jezelf…ik ga NU NIET piekeren, strakjes mag dat weer. Ik ga nu focussen op iets anders. Onderschat de kracht van het stellen van een intentie niet. Je hersens geloven wat jij hun vertelt.


 9. Lees (nog eens) mijn extra tips om je immuunsysteem te verhogen:
  Blog https://ikwilvoluitleven.nl/blog/immuunsysteem-verhogen

  Lees (nog eens) mijn extra tips hoe met je emoties om te gaan:
  Blog: https://ikwilvoluitleven.nl/blog/emoties

 

 1. En…vergeet niet te leven. Kijk naar de mogelijkheden die er nu zijn. Blijf in bewegen en probeer af toe eens heerlijk te lachen. Lachen is ook een enorme boost voor je gezondheid. Neem nu de tijd om in je huis extra op te ruimen, of meer te lezen. Kijk ook wat je plezier brengt..misschien wil je eerst meer uitrusten voor je in actie schiet om een grote schoonmaak uit te voeren. Kijk en voel wat voor je werkt.

 

We kunnen dit samen aan. Er is (helaas) een reële dreiging voor kwetsbare groepen, maar voor de meeste gezonde mensen is deze virus niet heel gevaarlijk. Realiseer je dat alle maatregelen die getroffen worden vooral dienen om de besmetting te vertragen waardoor het gezondheidssysteem minder overbelast wordt.

 

Heel veel sterkte in deze tijden, zie je lichtpuntjes en leef zoveel mogelijk liefdevol.
Liefs Carin


Wil je nooit meer iets missen van Ik wil voluit leven?
Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief & never miss a single blog en nieuwsbrieven met extra oefeningen en ontvang ook nog gratis een e-book 'Hoe je meer haalt uit je wandeling'.  Je ziet de downloadknop voor het e-mailboekje ook hieronder.

Uiteraard kun je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en inspiratiemails.

[bonus bonus="12"  button="Download Een gratis E-boekje 'Haal meer uit je wandeling'"]

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog