Opzet programma Ik Wil Voluit Leven

Het programma voor een liefdevol, energiek en gezond leven met meer zelfvertrouwen, plezier en passie.

Wacht niet totdat je fysieke en mentale gezondheid volledig onderuitgaat. Maak nu tijd. Begin nu. Jij bent het waard!

Doel van het programma Ik wil voluit leven 

Disbalans door onverwerkte emoties en overbelaste geest is geen goed recept voor een energiek leven. Mijn passie is om je te ondersteunen de harmonie van lichaam, geest en ziel te herstellen waardoor jij weer voluit kunt leven met plezier en energie.

Tijdens dit traject leer jij hoe jij zelf je balans kunt herstellen in lichaam, geest en ziel. Je komt er achter welke stappen nodig zijn en je gaat dit volledig integreren in je leven en daardoor voluit leven.
Wij gaan samen op reis om je inzichten en groeiprocessen te activeren. De diepe transformaties die daaruit voortkomen brengen je naar je optimale versie. Die versie waarin je ook uitdagingen prima aankunt en met plezier energiek je leven leeft.


Praktisch

Het programma is opgebouwd uit 7 modules. Elk module omvat inspirerende teksten, energetische oefeningen, lichaamsgerichte psychotherapeutische oefeningen, video, audio, (geleide meditaties). Je ontvangt bij elk gekozen programma feed-back na elke module op je uitgewerkte opdrachten en evaluatie vragen. Kies je voor het traject Optimaal of VIP dan zijn de zoom sessies of sessies in mijn praktijk inbegrepen. En bij elk gekozen programma mag je uiteraard meer sessies inplannen.

Inhoud modules:

Module 1: Inzichten

In deze module ga jij meer inzicht in jezelf krijgen en ga je ook je eerste stap zetten om je emoties te regulieren.

Je krijgt antwoord op vragen als:
Met welke basiskrachten ben ik op de aarde gekomen?
Waarom stap ik steeds opnieuw in dezelfde valkuilen?
Wat zijn mijn leer- en groeiprocessen?

Kortom je komt achter het geheim van je geboortedatum (je blauwdruk) via numerologie.

Je wordt plezierig aan het werk gezet in deze module met een aantal interessante inzicht oefeningen. Het geheim van je geboortedatum geeft jou door deze oefeningen een dieper inzicht in jezelf en wat je mogelijkheden zijn.

Verbinding maken met jezelf
Tijdens deze module ga jij een belangrijke eerste stap zetten om een betere connectie met je zelf te maken en ervaren. Daarvoor heb ik een fijne dans/bewegingsoefening voor je samengesteld. Na deze oefening voel jij veel beter wat je nodig hebt en ga je ook voelen wat een goede ademhaling, bewegen, dansen en muziek met je doet.

En om regie te nemen over je emoties bevat deze module een belangrijke stap daarvoor.
Als jij namelijk in je emotie blijft hangen en er elke keer iets bij verteld en het voedt met allerlei gedachten, dan zal je strijd met die emotie nog lang doorgaan. Het duurt daardoor namelijk veel langer eer een emotie doorleefd en een plek in je hersens krijgt als je het met informatie blijft voeden. Ik leer je dat het anders kan.

Resultaat:
Niet alleen ga jij jezelf beter begrijpen, maar ga je daadwerkelijk je inzichten inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling om voluit te leven. Je gaat een lichter gevoel ervaren en merken dat jij zelf gaat bepalen hoe jij je voelt en je veel en veel minder van de buitenwereld aantrekken.

Module 2: In beweging komen

Aan de hand van je inzichten uit de vorige module ga jij ervaren hoe en op welke manier jij het beste in beweging kunt komen. Zonder in beweging te komen kan er niets veranderen!

Door in beweging te komen ga jij je hersens trainen om beter uit je comfortzone te stappen en het groeiproces mogelijk te maken. Verandering is niet altijd makkelijk omdat je hersens al heel lang een bepaalde programmatie bevatten. Het heeft tijd nodig om dat te doorbreken. Voorheen kon je de verandering niet altijd blijven volhouden of doorzetten als nieuw patroon. Dat is wat wij in deze module gaan doorbreken.

Je gaat bovendien leren en ervaren dat je dit proces elke keer weer kunt toe passen om je volgende stap c.q. je volgende level te bereiken.

Naast jezelf toestemming geven en dankbaarheid ervaren zul je merken dat je ademhaling een prachtige tool is om je te ontspannen.

Je gaat aan de slag met een ademhalingsoefening (geleide meditatie). Zuurstof is onmisbaar om te leven en als we stress ervaren (of gehaast zijn) gaan we oppervlakkig adem halen. Als de stress voorbij is hebben we vaak niet in de gaten hoe oppervlakkig wij nog steeds ademen. Dit gaan we doorbreken. Zuurstof voedt onze fysieke en energetisch systeem, onmisbaar om je fit en energiek te voelen.Module 3: Stop uitstelgedrag

In deze module gaan we uitstelgedrag tackelen. We hebben hier allemaal in meer of mindere mate mee te maken.

Jij gaat inzicht krijgen in wat je eigen valkuilen zijn en hoe jij jezelf kunt motiveren om uitstelgedrag te stoppen.

Ook ga je leren hoe jij je eigen energiestroom in je lichaam kunt activeren. Samen gaan we namelijk een bewegingsvorm uitvoeren, waarmee meridianen, (energiestromen in het lichaam) gestrekt en geactiveerd worden.  Door tijdens de strekkingen met je aandacht en je adem naar binnen te gaan, word je je bewust van de levensenergie in je lichaam. Je activeert de meridianen die door je lichaam lopen en corresponderen met de organen, geest en ziel.


Zo kun je blokkades en spanningen herkennen en verminderen of doen verdwijnen. Je helpt je zelf naar een beter evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk en je gaat je soepeler voelen.

Module 4: Je levensthema’s gekoppeld aan het Chakra systeem.

Uitdagingen aangaan. Het leven bevat nu eenmaal uitdagingen waar we niet altijd invloed op hebben. Hoe we daarmee omgaan is wel een keuze. Daarom deze module over onze levensthema’s die onze levensenergie beïnvloeden via onze chakra’s.

Je krijgt inzicht in het chakra systeem en gaat begrijpen waar je chakra’s voor staan en hoe je ze zelf positief beïnvloeden. Het is een heel bijzonder proces en helemaal niet zo moeilijk met de juiste tools. Het is heel verhelderend. Laat je verrassen.


We gaan aan de slag met je 7 hoofdchakra's. Deze module is boordevol direct toepasbare oefening(en) uitvoeren en je gaat genieten van een heerlijk meditatie muziek met frequentie die past bij de betreffende chakra. Je gaat je chakra's balanceren en zo ga je zelf je (levens)energie omhoog brengen.

Ook ga je aan de slag met energetische oefeningen die je elke dag kunt uitvoeren en je ondersteunen om niet overweldigd te worden van alle prikkels van buitenaf.

Module 5: Je grenzen verkennen en nee leren zeggen

Deze module gaat duidelijk maken waar je grenzen liggen op dit moment, waarom grenzen van belang zijn en hoe het zit met nu met Nee zeggen.

Grenzen voelen, respecteren, aangeven en ja tegen jezelf zeggen. Je gaat begrijpen wat je eigen valkuilen en belemmerende gedachten zijn en hoe je dit via mindset kunt veranderen. Je gaat leren en ervaren wanneer je nee “mag” zeggen en hoe je dat doet. Tijdens deze module ga jij je zelfvertrouwen en zelfrespect opbouwen.

Module 6: Loslaten

Een magische module met om een stap dieper te gaan in je groeiproces en los te laten wat je niet meer dient. We beginnen met zelfsabotage. In plaats van je terug te trekken als er een uitdaging op je pad komt, ga je leren hier op een positieve manier mee om te gaan. Daardoor blijf je belangrijke stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat mag je verder verwachten?
In deze uitgebreide module gaan we verder aan de slag met zelfliefde, affirmaties, verdieping loslaten, vergeven, ontspanning (meditatie en muziek), voeding en EFT (Een techniek om je zelf naar emotionele vrijheid te tikken). Omdat we niet allemaal exact tegen hetzelfde aanlopen en soms ook een andere aanpak nodig hebben, heb ik deze module behoorlijk uitgebreid gemaakt. Neem de tijd hiervoor. Jij bent het waard!

Module 7: Rituelen

Hoe verder na het afronden dit programma?

Via rituelen ga jij zorgen dat je stappen blijft zetten zodat je niet terugvalt in oude patronen. Je gaat leren hoe je bepaalde gewoontes in stand kunt houden. Voluit blijven leven is wat jij wilt!

Waarom zou je dit programma volgen?

Ik word hier heel blij van en wil direct aan de slag

Ik vind het nog spannend, mag ik je eerst spreken?