Immuunsysteem verhogen

Geplaatst op 15 maart 2020

Tips om je immuunsysteem te verhogen of sterk te houden:


Onderneem stress verlagende activiteiten als meditatie, in de natuur wandelen, muziek beluisteren, een warm bad nemen, etherische oliën verdampen, bijv. lavendel en tea tree, maar ook eucalyptus en dennenolie om virussen en bacteriën de nek om te draaien. Laat je mobiele telefoon tussen door op stil. Elke piepje werkt hoogstwaarschijnlijk stress en/of onrustverhogend.  Koud afdouchen (helpt cortisol te regulieren)

 

Een gezonde geest ondersteunt je gezondheid. Te samen met een goede hygiëne zul je minder vatbaar zijn voor Corona-virussen. Kuch in je elleboog. Was zeker je handen voordat je gaat koken en/of eten. Je mobiele telefoon en laptop/pc schoonmaken vergeet ik zelf ook nog wel eens.

En vang je toch een verkoudheid of een griepvirus? Realiseer je dat je lichaam het even nodig heeft om ziek te zijn. Neem de tijd om even te resetten. Je hebt waarschijnlijk wat teveel gedaan en te weinig gerust gehad de laatste tijd, waardoor je immuunsysteem even wat minder is.

Trouwens 1 of 2 per jaar een virus oplopen is helemaal niet vreemd. Je lichaam bouwt ook hierdoor je immuunsysteem op. Bij een goed immuunsysteem ga je ook niet te lang te veel last ervaren.


Via je voeding je immuunsysteem verhogen:

Vers en zo weinig mogelijk in de fabriek gemaakte voeding is altijd je beste (gezonde) basis.

Een aantal voorbeelden.

Amandelen

Een handjevol amandelen geeft je immuunsysteem al een 'boost' en bevat bijna 50 procent van de vitamine E die je dagelijks nodig hebt. In amandelen zitten riboflavine (een vitamine B) en niacine (nicotinezuur) die bovendien helpt tegen stress.


Bataat
Bataat, oftewel zoete aardappelen, bevatten net als wortels het antioxidant bètacaroteen. Ook voor deze antioxidant geldt dat als cellen dreigen beschadigd te worden, dit verhinderd wordt. Bataat bevat ook veel vitamine A. Een vitamine die het ouderdomsproces vertraagt.

Broccoli
Broccoli bevat veel voedingsstoffen die je weerstand verbeteren. In deze groente zit vitamine A, vitamine C en glutathion (een van de belangrijkste antioxidanten).

Champignons bevatten antioxidanten en het mineraal selenium. Riboflavine (een vitamine B) en niacine (nicotinezuur) in champignons zijn belangrijk voor een gezond immuunsysteem.

Knoflook

Knoflook bevat verschillende antioxidanten die indringers, zoals de Helicobacter pylori bacterie, in je immuunsysteem weren. Kooktip: pel en hak de knoflook en wacht 15 tot 20 minuten met bakken. Dit om de enzymen die het immuunsysteem versterken te activeren.


Vitaminen/supplementen

 

Extra vitaminen nemen om je immuunsysteem te boosten:

Vitamine C Ascorbatencomplex
Tussen de 2 en 4 gram per dag. Krijg je diarree dan heb je zeker voldoende binnen gekregen. De diarree kun je zien als een detox. Je kunt dan wel iets minder Vitamine C gaan gebruiken.

Warm drankje met verse sinaasappel, citroen en kiwi kan ook als je liever geen Vitamine C supplement gebruikt.


Vitamine D en KZink


Ook kun je ervoor kiezen om een multi in de vorm van een poeder die je met water en/of met een banaan in de blender kunt vermengen en opdrinken.

De ingrediënten van het poeder worden uit fruit, groenten en kruiden gehaald en geven je het beste van moedernatuur. Een hele gezonde manier om je voeding te optimaliseren en daardoor je weerstand te verhogen.


Ik wens je een goede gezondheid en zo weinig mogelijk stress toe.

 

Wil je meer weten over welke TOP supplementen je kunt in zetten om je gezondheid te verbeteren, mail mij gerust: praktijksmeets@ziggo.nl

10% korting op de consumentenprijs voor hoogwaardige supplementen:

https://www.vitakruid.nl/producten

Je krijgt korting als je onderstaande intypt bij:  Heb je een kortingscode?:
10% Praktijk Smeets

https://www.vitakruid.nl/wie-we-zijn/kwaliteit 

Heb je vragen over de producten, dan help ik je graag verder.

praktijksmeets@ziggo.nl

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog