Carin Smeets

Voluit Leven coach, therapeut en ervaringsdeskundige

Hi, ik ben Carin, Voluit Leven coach, ervaringsdeskundige en (HBO) natuurgeneeskundige. Ik werk met o.a. lichaamsgerichte psychotherapie om vrouwen te helpen zelfliefde, bewustzijn en zelfvertrouwen te ontwikkelen. We werken o.a. aan grenzen bewaken op een liefdevolle manier en het hervinden van een passende balans van waaruit met meer plezier en energie het leven ten volle weer geleefd kan worden ❤️.

Carin Smeets

Mijn levenspad

Als jong meisje was ik al heel graag bezig met sporten en gezondheid. Ik wist ook dat ik ooit een eigen praktijk zou hebben, maar het heeft jaren geduurd eer ik de lef had om dit te ondernemen en de omstandigheden samen kwamen om dit te realiseren.

Ruim 12 jaar heb ik gewerkt bij een bank, afdeling personeelszaken. Het werk en de werkomstandigheden waren prima, maar echt gelukkig was ik er niet. Ik had in die tijd vaak migraine, luchtweginfecties, huiduitslag en nog wat andere vervelende gezondheidsproblemen. In mijn achterhoofd bleef een gevoel kriebelen dat ik liever op een ander manier wilde leven/werken, maar ik durfde niet en bleef maar uitstellen.


Toen mijn afdeling naar Amsterdam zou gaan, kwam voor mij het moment om  te gaan doen wat ik al jaren in mijn hoofd had. Het was een verlangen die waarheid werd, ik ging mensen begeleiden met sport en voeding. Maar wat nog meer gebeurde in de eerste maanden van dat jaar was dat ik geconfronteerd werd met het feit dat ik heel wat jaren over mijn grenzen was gegaan. Achteraf bezien was het hardlopen ook niet de beste manier om te ontspannen of goed voor mijn gezondheid aangezien ik ook dat steeds meer op wilskracht ging doen. Mijn manier om te vluchten van de werkelijkheid. 


Maar sporten was vanaf mijn 13 levensjaar zo belangrijk voor mij geweest, dat ik het heel moeilijk vond om daarin een nieuwe balans te hervinden. Al in de eerste weken dat ik niet meer in de structuur van naar mijn werk gaan zat, voelde ik me fysiek slechter als ooit tevoren en kreeg ik hartkoppelingen als ik ging zitten of liggen. Ik voelde me zo moe, dat ik in de eerste maanden mezelf uit het bed moest sleuren. Toegeven aan mijn omgeving dat ik mij zo voelde vond ik heel moeilijk. Ik had nu toch mijn droomleven?  Er waren maar weinig mensen die echt wisten hoe ik mij voelde.  Wat ik deed om het beheersbaar te houden was veel rust nemen en mijn energie met positieve gedachten op te laden voordat de groepjes bij mij kwamen om te sporten. Ze dachten altijd dat ik een ontoombare energie had, nou echt niet!

Carin Smeets

En zo is het traject Ik wil voluit leven ontstaan

Na heel wat hobbels op de weg geniet ik nu weer voluit van mijn leven. Maar de reis (zoals voor zovelen van ons) was op zijn zachts gezegd pittig.  De volgende “wake up call” kwam na mijn echtscheiding na een huwelijk van bijna 21 jaar in 2012. Wat had ik graag in die periode ondersteuning gehad die bij mij paste, dan had ik op een mildere manier voor mijzelf eerder stappen kunnen zetten en niet te lang in mijn slachtoffer gevoel blijven zitten. In die tijd probeerde ik bij een psycholoog ondersteuning te zoeken, maar daar voelde ik mij niet gehoord en begrepen (deze was overtuigd dat ik zonder  antidepressiva niet zou kunnen functioneren). Ik werd niet alleen heel verdrietig door dit advies, maar ook ontzettend boos. En die boosheid had ik blijkbaar nodig om tot een bewustwording te komen dat ik zelf de regie moest gaan nemen. In eerste instantie was het heel heftig voor mij om alle emoties te ervaren, maar het was absoluut een cruciaal moment in mijn leven. Ik voelde onder alle verdriet en frustratie een enorm vertrouwen en kracht in mezelf opkomen. Ik ga het redden, mijn leven wordt alleen maar mooier, ik ga het echt heel goed redden en ik ga enorme voldoening ervaren in mijn nieuwe leven.

Met vallen en opstaan begon ik mijn verantwoordelijkheid te nemen en heb daardoor enorme groeiprocessen mogen ervaren. In de periode 2013-2017 heb ik mijn HBO natuurgeneeskundig diploma behaald. Het werd mij steeds duidelijker dat ik beschikte over een enorme portie lef, creativiteit, inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen. Deze werden geactiveerd door uit mijn comfortzone te komen en stap voor stap te ondernemen. Mijn praktijk werd steeds drukker en de zorg voor mijn kinderen en een behoorlijke studiedruk op mijn schouders was niet altijd even gemakkelijk, maar ik was heel blij met mijn groeiprocessen.

Wil jij ook voluit leven?

Bekijk deze video om er achter te komen wat het programma Ik Wil Voluit Leven voor jou kan betekenen.

Carin Smeets

Uitdagingen en dankbaarheid

Zowel tijdens als na de studie kwamen (nog meer) mijn eigen valkuilen duidelijk naar voren. Hier heb ik aan mogen werken (en nog) en dat gaf een ongelooflijk vrij gevoel in mijn hoofd en in mijn lijf. Er kwam ook heel veel energie voor terug. Soms kijk ik nog met verbazing terug en zie hoe sterk de connectie van lichaam en geest je gezondheid zowel fysiek als geestelijk beïnvloed.  Als wij maar blijven functioneren op wilskracht, ons zelf klein houden en menen dat nee zeggen gemakzuchtig en egoïstisch is en menen dat we er goed aan doen om altijd voor een andere klaar te staan dan geef je teveel energie weg die je zo nodig hebt voor jezelf om op een gezonde manier te leven.

Persoonlijke groei en goed voor jezelf zorgen is onmisbaar om in balans te blijven met lichaam en geest. Ik heb zoveel mogen leren en ervaar wat een positieve impact het op mijn leven heeft. Dit maakt mij ook zo gepassioneerd om met jullie mijn ervaringen en kennis te delen in mijn coaching trajecten Ik Wil Voluit Leven en in mijn natuurgeneeskundig praktijk Carin Smeets.

Ik ben ontzettend dankbaar wat het leven mij gebracht heeft en ik geniet van mijn groeiprocessen. En dat is wat ik jou ook gun. 

Carin Smeets

Coachtraject online en in mijn praktijk

Met mijn online coaching traject help ik je beter te leren luisteren naar wat jij echt nodig hebt (je innerlijke zelf) en ga je op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoelens. De hervonden balans laat je weer voluit en energiek genieten van je leven.

Ik help je graag stap voor stap vooruit in je persoonlijke groei waardoor je energieker en met meer plezier van je leven mag genieten.

Mijn trajecten worden ook ingezet in het bedrijfsleven. Zowel preventief als curatief.

Wil je meer weten, stuur een mailtje naar info@ikwilvoluitleven.nl