Carin Smeets

Coach, therapeut en ervaringsdeskundige

Hi, ik ben Carin en als coach (HBO) lichaamgsgerichte psychotherapie en ervaringsdeskundige help ik voornamelijk vrouwen liefdevol hun grenzen te bewaken, de overprikkeling te stoppen, hun energie naar een hoger niveau te tillen, waardoor gezondheid en energie optimaal kunnen stromen om voluit te leven.

carin-smeets-profiel-foto


Als jong meisje was ik al heel graag bezig met sporten en
gezondheid.
Ik wist ook dat ik ooit een eigen praktijk zou hebben, maar het heeft jaren geduurd eer ik de lef had om dit te ondernemen en de omstandigheden samen kwamen om dit te realiseren.

Ik-wil-voluit-leven-hart


Ruim 12 jaar heb ik gewerkt bij een bank, afdeling personeelszaken. Het werk en de werkomstandigheden waren prima, maar echt gelukkig was ik er niet. Ik had in die tijd vaak migraine, luchtweginfecties, huiduitslag en nog wat andere vervelende gezondheidsproblemen. In mijn achterhoofd bleef een gevoel kriebelen dat ik liever op een ander manier wilde leven/werken, maar ik durfde niet en bleef maar uitstellen.


Toen mijn afdeling naar Amsterdam zou gaan, kwam voor mij het moment om  te gaan doen wat ik al jaren in mijn hoofd had. Het was een droom die waarheid werd, ik ging mensen begeleiden met sport en voeding. Maar wat nog meer gebeurde in de eerste maanden van dat jaar was dat ik geconfronteerd werd met het feit dat ik heel wat jaren over mijn grenzen was gegaan. Achteraf bezien was het hardlopen ook niet de beste manier om te ontspannen of goed voor mijn gezondheid aangezien ik ook dat steeds meer op wilskracht ging doen. Waarschijnlijk mijn manier om te vluchten van de werkelijkheid. Maar sporten was vanaf mijn 13 levensjaar zo belangrijk voor mij geweest, dat ik het heel moeilijk vond om daarin een nieuwe balans te hervinden. Al in de eerste weken dat ik niet meer in de structuur van naar mijn werk gaan zat, voelde ik me fysiek slechter als ooit tevoren en kreeg ik hartkoppelingen als ik ging zitten of liggen. Ik voelde me zo moe, dat ik in de eerste maanden mezelf uit het bed moest sleuren. Toegeven aan mijn omgeving dat ik mij zo voelde vond ik heel moeilijk. Ik had nu toch mijn droomleven?  Er waren maar weinig mensen die echt wisten hoe ik mij voelde.  Wat ik deed om het beheersbaar te houden was veel rust nemen en mijn energie met positieve gedachten op te laden voordat de groepjes bij mij kwamen om te sporten. Ze dachten altijd dat ik een ontoombare energie had, nou echt niet!

carin-smeets-rotsen

 

 

En zo is het traject Ik wil voluit leven ontstaan

Na heel wat hobbels op de weg geniet ik nu weer voluit van mijn leven. Maar de reis (zoals voor zovelen van ons) was op zijn zachts gezegd pittig.  De volgende “wake up call” kwam na mijn echtscheiding na een huwelijk van bijna 21 jaar in 2012. Wat had ik graag in die periode ondersteuning gehad die bij mij paste, dan had ik op een mildere manier voor mijzelf eerder stappen kunnen zetten en niet te lang in mijn slachtoffer gevoel te blijven zitten. In die tijd probreerde ik bij een psycholoog ondersteuning te zoeken, maar daar voelde ik mij niet gehoord en begrepen (deze was overtuigd dat ik zonder  antidepressiva niet zou kunnen functioneren). Ik werd niet alleen heel verdrietig van dit advies, maar ook ontzettend boos. En die boosheid had ik blijkbaar nodig om tot een bewustwording te komen dat ik zelf de regie moest gaan nemen. In eerste instantie was het heel heftig voor mij om alle emoties te ervaren, maar het was absoluut een cruciaal moment in mijn leven. Ik voelde onder alle verdriet en frustratie een enorm vertrouwen en kracht in mezelf opkomen. Ik ga het redden, mijn leven wordt alleen maar mooier, ik ga het echt heel goed redden en ik ga enorme voldoening ervaren in mijn nieuwe leven.

 

Met vallen en opstaan begon ik mijn verantwoordelijkheid te nemen en heb daardoor enorme groeiprocessen mogen ervaren. In de periode 2013-2017 heb ik mijn HBO natuurgeneeskundig diploma behaald. Het werd mij steeds duidelijker dat ik beschikte over een enorme portie lef, creativiteit, inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen. Deze werden geactiveerd door uit mijn comfortzone te komen en stap voor stap te ondernemen. Mijn praktijk werd steeds drukker en de zorg voor mijn kinderen en een behoorlijke studiedruk op mijn schouders was niet altijd even gemakkelijk, maar ik genoot van mijn groeiprocessen.carin-smeets-hartje-Bijgeknipt

 

 

 

Zowel tijdens als na de studie kwamen (nog meer) mijn eigen valkuilen duidelijk naar voren. Hier heb ik aan mogen werken (en nog) en dat gaf een ongelooflijk vrij gevoel in mijn hoofd en in mijn lijf. Er kwam ook heel veel energie voor terug. Soms kijk ik nog met verbazing terug en zie hoe sterk de connectie van lichaam en geest je gezondheid zowel fysiek als geestelijk beïnvloed.  Als wij maar blijven functioneren op wilskracht, ons zelf klein houden en menen dat nee zeggen gemakzuchtig en egoïstisch is en menen dat we er goed aan doen om altijd voor een andere klaar te staan dan geef je teveel energie weg die je zo nodig hebt voor jezelf om op een gezonde manier te leven.


Persoonlijke groei en goed voor jezelf zorgen is onmisbaar om in balans te blijven met lichaam en geest. Nooit in mijn leven ben ik zo fit en energiek geweest als nu. Dit maakt mij ook zo gepassioneerd om met jullie mijn ervaringen en kennis te delen in mijn coaching trajecten Ik Wil Voluit Leven en in mijn natuurgeneeskundig praktijk Carin Smeets.

 

Ik ben ontzettend dankbaar wat het leven mij gebracht heeft en ik geniet van mijn groeiprocessen. En dat is wat ik jou ook gun. 

 

carin-smeets-rotsen-armen

 

 

 

Met mijn online coaching traject help ik je beter te leren luisteren naar wat jij echt nodig hebt (je innerlijke zelf) en ga je op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoelens. De hervonden balans laat je weer voluit en energiek genieten van je leven.

Wil je kennismaken met mijn Online coaching traject Ik wil voluit leven?
Registreer dan hieronder en begin direct met de gratis module met 3 stappen.

Elke stap bevat een video, tekst, oefeningen en een geleide meditatie.
In deze gratis module zitten dus de eerste elementen die nodig zijn om verandering toe te laten.

Stap 1: in beweging komen (uit je comfortzone komen en je hersens trainen dat verandering mag)
Stap 2: jezelf toestemming geven (o.a. de kracht van affirmaties om veranderingen toe te staan)
Stap 3: voelen en in actie komen. (Voelen is uit je hoofd naar je hoofd en buik gaan om te kunnen voelen wat je echt wilt.


Via e-mail kun jij van elke stap je uitwerking aan mij toesturen en je ontvangt vervolgens waardevolle feedback.

Na het afronden van de 3 stappen kan er een video sessie (gratis) geboekt worden. In deze sessie kun je een bepaalde oefening nog samen met mij uitvoeren en/of vragen stellen. Jij mag dit aangeven.

Begin vandaag met de gratis module (incl. gratis korte persoonlijke skype sessie) en kies daarna of doorstromen naar de betaalde trajecten Voluit leven Goede start, Voluit leven Optimaal en Voluit leven Subliem. Je hoeft het alleen te doen. Ik help je graag stap voor stap vooruit in je persoonlijke groei waardoor je energieker en met meer plezier van je leven mag genieten.

 

 

Klik hier om de trajecten te bekijken

 

Klik hier om te registeren voor de gratis 1e module (met skype sessie) en geniet van de mooie lessen met video, tekst, oefening en ontspanningsoefening/meditatie. Zie je geen bevestiging komen na je aanmelding? Kijk dan even of de mail niet per abuis naar je SPAM map is gegaan.

 

Ja, ik wil gemotiveerd en ondersteund worden bij mijn groeiproces naar mijn optimale zelf.