Bedrijfscoaching

Coaching voor persoonlijke en professionele groei

Wist jij dat de meeste werkgevers coaching vergoeden?

De meeste werkgevers stellen een ontwikkel- of opleidingsbudget voor hun medewerkers beschikbaar. Omdat je tijdens een coaching traject werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, kan dit dus ook vanuit dat budget betaald worden.

Heb jij coaching nodig om je uitdagingen aan te kunnen?

Sta jij voor uitdagingen in je leven en/of in je werk en twijfel je om de stap te nemen naar begeleiding omdat jij je zorgen maakt over de kosten van een traject? Laat je hier niet door tegenhouden. Ga het gesprek aan met je werkgever en vraag of je vanuit een budget als bijv. ontwikkel- opleidingsbudget een vergoeding mag ontvangen om een coachtraject te volgen.  Meestal ligt het vast in je CAO, maar soms zijn er budgetten gereserveerd zonder dat dit bij de medewerkers bekend is.

Vraag hier gerust naar bij je werkgever. Er is een goede kans dat er een persoonlijk budget beschikbaar is.

Coaching vergoed door je werkgever. Hoe tof is dat?

Hoe komt het dat werkgevers betalen voor coaching?
Je werkgever betaald voor trainingen die bijvoorbeeld je vaardigheden verbeterd.
Persoonlijke coaching is ten opzichte van een groepstraining de meest persoonlijke manier van training. Jij gaat bij persoonlijke coaching ontvangen wat JIJ persoonlijk nodig hebt. En dit komt je functioneren volledig ten goede.

Een vitale organisatie is een organisatie met tevreden werknemers, meer werkplezier en minder verzuim.

Uiteraard is een vitale organisatie voor je werkgever van belang. Dankzij mijn begeleiding blijft dit gewaarborgd of wordt dit verbeterd. Voor je werkgever heb ik een folder samengesteld. Deze folder kun je via mail opvragen. Mail vrijblijvend naar info@ikwilvoluitleven.nl

Wat als mijn coach vraag erg persoonlijk is?

Maak je geen zorgen, je hoeft namelijk niet alle persoonlijke details met je werkgever te delen. Jij bepaalt zelf hoeveel jij wilt delen over het coachen. Wel is het natuurlijk van belang dat de werkgever inzicht krijgt in wat het voordeel van het coachen is voor zijn organisatie.

Welke vraagstukken kunnen aan bod komen bij Ik Wil Voluit Leven?

Stel dat jij een ontzettende piekeraar bent en je vaak overweldigd voelt door je werkomstandigheden en je thuissituatie.  Je merkt dat je energie daalt en dat je het heel moeilijk vindt om te focussen en overzicht mist. Je hoeft niet in detail je werkgever je persoonlijke situatie uit te leggen, maar wel uiteraard dat je werkgever begrijpt dat coachen je gaat helpen hier grip op te krijgen. Als je op tijd erbij bent dan word je een burn-out bespaard! En dat is je werkgever echt wel wat waard.

Onze gesprekken zijn altijd vertrouwelijk.

Het enige dat je werkgever hoeft te weten is het coachdoel.

Voorbeelden van coachdoelen:

  • Je wilt meer focus en een beter inzicht ontwikkelen.
  • Je wilt meer zelfvertrouwen ontwikkelen.
  • Beter leren je grenzen aan te geven.
  • Stoppen met piekeren en overdenken.

Wie ga ik op mijn werk vragen of ze coaching willen vergoeden?

Je zou je direct leidinggevende kunnen vragen of iemand van de HR afdeling. Geef aan met welk doel jij aan de slag wilt gaan. Meestal is je persoonlijke doel eigenlijk ook een werk gerelateerde doel. Als jij merkt dat je moeite hebt om focus en overzicht te houden dan kun je aangeven dat je wilt werken aan deze vaardigheden. De coaching gaat je helpen om efficiënter je werk te kunnen uitvoeren.

Dat er tijdens het coachen persoonlijke vraagstukken naar boven komen is niet meer als normaal. Deze hoef je niet te benoemen naar je werkgever toe. Dat is jouw privacy.

Kan de Voluit leven coach je helpen je persoonlijke coaching behoefte onder woorden te brengen voor je werkgever?

Jazeker. Dit kunnen we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken.
Tijdens dit gesprek bekijken we samen hoe jij het bespreekbaar kunt maken en naar je werkgever toe en welke argumenten je kunt aangeven.

Dat kan via de online kalender of door een mail te sturen naar info@ikwilvoluitleven.nl

Stel dat je werkgever de coaching niet wil of kan vergoeden?

Dit maak ik niet vaak mee. Misschien is het budget op voor het jaar? Vraag dan of er op een ander moment nog een mogelijkheid komt. Je kunt ook voorstellen om de kosten te delen.

Laat de investering in jezelf niet de reden zijn dat je het gesprek met een coach niet aangaat.  Je beperkt je persoonlijke groei enorm en blijft doorlopen met je probleem. Als het probleem onhandelbaar wordt kan er zelfs sprake zijn van werk-uitval. Dat zou ontzettend zonde zijn.

Laat geld je niet tegenhouden. Overleg met mij of termijnbetaling een optie is?

Je bent niet voor niets op zoek naar coaching. Wat kost het uiteindelijk als je maar door blijft gaan op de oude voet?  Coaching gaat je verlossen van een probleem waar je al lang mee worstelt.  Coaching is een cadeau voor het leven!

Belastingaftrek

Belastingaftrek
De oude scholingsaftrek voor particulieren is helaas per 1-1-2022 vervallen. Als je ondernemer bent of inkomsten uit overig werk hebt, verandert er niets voor je. Als je studiekosten zakelijke kosten zijn, kun je ze nog steeds aftrekken van je winst.Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend gesprek

In het gesprek kun jij je uitdagingen aangeven en samen bekijken wij of ik de juiste coach voor je ben.

Plan een vrijblijvend gesprek in via de online kalender of stuur een mail sturen naar info@ikwilvoluitleven.nl met je vragen.