In het hier en nu

Geplaatst op 11 april 2020

Langzaam aan begin ik te "onthaasten" en te genieten van wat wel mogelijk is. Het zijn 2 bijzondere weken geweest Ik wil zeker niet overdrijven, maar de sluiting van mijn praktijk voelde best heftig en maakte mij erg onrustig en onzeker.

De praktijk is normaal gesproken lekker druk en ik heb daar een routine en een ritme in. Die routine was ineens weg. Het zit in mijn aard om te zoeken wat ik dan kan gaan doen. En ik wilde iets doen wat me bezighield, waardoor ik dat bezorgd gevoel tussendoor kon loslaten.

Ik weet niet wat jij dan gaat doen? Maar ik ga dan iets actiefs doen.

Dat werd dus mijn praktijk opknappen. In augustus 2020 zou ik dit gaan aanpakken samen met de klusjesman. Maar nu had ik ineens tijd. Dus aan de slag in mijn eentje. Alles uit de praktijk gehaald en behang van de muur gehaald. Alles weer geschuurd, geverfd enz. Opgeruimd, gepoetst en weer in geruimd. Het resultaat is heel mooi geworden.


Innerlijke rust

Het proces liet me wel zien dat ik de neiging heb om door te werken omdat ik blijkbaar graag dingen afmaak. Hmmmm...mijn spieren werden zwaar en vermoeid van het ongewend werk en dat liet mij ook nadenken.

Wat ben ik mij toch aan het haasten? Waarom en voor wie? Is dit wel nodig?

Na bewustwording komt er een affirmatie voor mij naar boven die ik heel goed voelde en ging toepassen:
Ik ben goed bezig en ik hoef niet alles in 1 keer af te maken. Ik mag genieten van het proces en van het moment.

 

Mindset

Dit helpt mij om mijn werkzaamheden op een rustiger en mindfuller manier te ondernemen. Een mindset “gebruiken” die mij juist helpt om te genieten van mijn bezigheden.  Hier en nu. Het resultaat komt, maar is niet alleen het doel.

Ik bespreek dit ook vaker met (online) klanten. Uitdagingen zullen er altijd zijn. Hoe wij hiermee omgaan bepaald hoe wij ons voelen. Voor mij betekent dit dus ook: geniet van waar je mee bezig bent en niet alleen van het resultaat.  Ik voel me in ieder geval een stuk rustiger hierdoor.


Je persoonlijke groei

Geniet van je reis, geniet van waar je mee bezig bent, geniet van je groei en je ontwikkeling.

Volgende week ga ik een aantal affirmaties met jullie delen. Ik geloof heel sterk in jezelf open vragen stellen, intenties zetten, gedachtenkracht, affirmaties e.d.

Hele fijne Paasdagen en geniet van wat is ❤️

In onderstaande blog staan nog 2 fijne oefeningen voor je (korte video). Veel plezier en succes er mee en als je vragen hebt, mail me gerust praktijksmeets@gmail.com of  ikwilvoluitleven@gmail.com

https://ikwilvoluitleven.nl/blog/omgaan-met-gevoeligheid-en-energie-van-anderen

Wil je nooit meer iets missen van Ik wil voluit leven?
Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief & never miss a single blog en nieuwsbrieven met extra oefeningen en ontvang ook nog gratis een e-book 'Hoe je meer haalt uit je wandeling'.  Je ziet de downloadknop voor het e-mailboekje ook hieronder.

Uiteraard kun je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en inspiratiemails.

[bonus bonus="12"  button="Download Een gratis E-boekje 'Haal meer uit je wandeling'"]

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog