Zo moe

Geplaatst op 15 maart 2020

Geen energie meer?
Vind je het gek? We rennen, we jachten en jagen. Vaak zelfs zonder het bewust te zijn. Tenminste….totdat we ineens doodmoe zijn. En wanneer gebeurd dat meestal?….als we vrij hebben, dan slaat de vermoeidheid toe. En dan zijn we teleurgesteld dat we zo weinig energie hebben.  

Het is heel belangrijke dan jij je realiseert om NU te stoppen en te gaan VOELEN en NIET te wachten totdat je TE vermoeid bent. Ik heb zo vaak lusteloos en moe op de bank gezeten. Te moe om ook maar iets te doen. Het gebeurt me nu nog af en toe, maar ik kan nu gelukkig sneller inzien wat ik doe en wat beter mag en ga vervolgens weer mild verder met een ontspanningsoefening/ademhalingsoefening. Ik kies om tijd voor mijzelf te maken.


Wat te doen tegenvermoeidheid?
Je hebt behoefte aan meer energie?Ben je bewust: dat waar jij je op focust is wat er gaat ontwikkelen. KIES om te voelen wat beter voor je is.

Stop en ga nu eens rustig, ontspannen ademhalen. We gaan nu een makkelijke en heel effectieve oefening samen doen.

Zoek een plek op waar je even ongestoord 5 minuutjes mag zijn.
Leg je handen op je buik, sluit je ogen en voel hoe je buik ontspannen omhoogkomt bij je inademing en weer omlaaggaat bij de uitademhaling. Na een aantal keren rustig in en uit geademd te hebben kun je ook je handen op je hartgebied leggen.

Voel hoe je lichaam aanvoelt. Is er ergens spanning of een zwaar gevoel? Dat is oké, ook dat mag er zijn. Misschien mag je dat als boodschap zien dat je wat meer mag ontspannen of dat je rust nodig hebt.  Vraag jezelf wat je nodig hebt. Misschien komt direct een antwoord, misschien wat later. Maar door met aandacht naar binnen te gaan en een vraag te stellen heb jij bij jezelf iets in werking gezet.


Het kost oefening om te veranderen. Stel je voor dat je 10 minuutjes eerder opstaat of 10 minuutjes eerder naar je bed gaat. Maak er een routine van. Er zijn natuurlijk extra oefeningen of (andere) methodes mogelijk, maar dit is al een goede start.

En wil je een stapje verder, begin dan met mijn eerste online module Ik wil voluit leven waarin je oefent om je hersens te laten wennen dat verandering mag of te wel uit je comfortzone komen en geleide meditaties om dichter bij je gevoel te komen. Gratis en vrijblijvend! www.ikwilvoluitleven.nlBeperkende energie loslaten en ruimte maken voor meer positieve energie. Super toch?
Wil nooit meer iets missen van Ik wil voluit leven?
Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief & never miss a single blog en nieuwsbrieven met extra oefeningen en ontvang ook nog gratis een e-book 'Hoe je meer haalt uit je wandeling'.  Je ziet de downloadknop voor het e-mailboekje ook hieronder.

Uiteraard kun je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en inspiratiemails.

[bonus bonus="12"  button="Download Een gratis E-boekje 'Haal meer uit je wandeling'"]

 Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog