Zelfzorg

Geplaatst op 22 april 2019

Zelfzorg met appel - noten cake.

Ook ik heb wel eens zo mijn momentjes. Voluit leven is een leerproces. Dus soms denk ook ik ‘datmoet ik anders doen’. Zoals jullie wellicht al gelezen hebben op social media, liep ik deze week grandioos tegen de lamp. Teveel dingen die privé te veel van mij eiste en dan ook nog daarbovenop mijn gewone werkzaamheden.

 

Gelukkig geeft mijn lichaam tijdig aan dat het genoeg is en heb ik dat liefdevol weten te omarmen. Voluit leven betekent niet alleen beter leren omgaan met jezelf, maar ook zeker met je omgeving. Je kunt niet veranderen wat anderen doen, dat moet je ook niet willen. Je kunt wel je houding tegenover hen veranderen en daardoor jezelf beter beschermen. Dat heb ik deze week geleerd. Wat moet dat moet en ik heb mezelf met hand en tand verdedigt tegen een verzekeringsmaatschappij die niet eerlijk handelde. Die strijd heb ik gewonnen, maar wel de prijs betaald van het overschrijden van mijn grenzen. Daar heb ik van geleerd en ga dat de volgende keer anders aanpakken.

 

Gelukkig schijnt nu het zonnetje en geniet ik van de vogels en de bijen die het op mijn kleine plekje in de zon erg naar hun zin hebben. De merel fluit haar mooiste lied en de bijen zoemen dat het een lieve lust is.

 

Met Pasen voor de deur wil ik mezelf ook weer eens trakteren op een lekkernij. Maar trakteren betekent vaak dat het lichaam daarmee stoffen binnenkrijgt die niet goed voor haar zijn. Gelukkig zijn er alternatieven en staat er nu een heerlijke appel-noten cake in de oven. Helemaal glutenvrijen zonder geraffineerde suikers. Gezond voor lichaam en geest.

 

En omdat ik ervan uit ga dat jullie net zo een lekkerbekken zijn als ik, deel ik deze week mijn recept met jullie!

 

 

Appel-noten cake

 

Ingrediënten:

- 200 gram boekweitmeel

- 100 gram kokosmeel

- 100 gram roomboter

- 50 gram honing

- 5 eieren

- 2 appels

- 200 gram gemengde noten en rozijnen (hoe meer rozijnen, hoe minder suiker toevoegen)

- snufje zout

- 2 theelepels kaneel

- 200 gram Griekse yoghurt

- 2 theelepeltjes baking soda (meng je door de Griekse yoghurt)

- 2 theelepeltjes bakpoeder (meng je door het boekweitmeel)

 

Bereiding:

Meng in een grote kom de roomboter, de suiker, de eieren, het snufje zout en 2 theelepels kaneel.

Voeg de Griekse yoghurt toe en nog even mixen.

Voeg het meel toe. Mixen tot een stevige massa. Als je kleinere eieren of iets minder yoghurt gebruik dan ook wat minder meel. Het deeg mag stevig zijn, maar je moet wel daarna nog de appelstukjes en de noten (fijner gehakt) er doorheen kunnen scheppen.

 

Oven:

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Je kunt de vorm invetten of met bakpapier bekleden.

 

De baktijd is ongeveer 30 minuten

Met een houten saté prikker kun je controleren of je cake gaar is. Prik hem in de cake en wanneer hij er schoon uit komt, dwz zonder kruimels cake die eraan zijn blijven plakken, is de cake gaar.

 

Laat het smaken en alvast een fijne Pasen!

 

Carin Smeets.

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog