Zeg jij wel eens nee?

Geplaatst op 13 oktober 2018

Nee zeggen was en is soms nog voor mij een uitdaging. Ik ben opgegroeid met de goed bedoelde boodschap dat NEE zeggen een teken van zwakte was en de makkelijke weg was (c.q. egoïstisch).

 

Met vallen en opstaan (omdat alle reserves op waren) de uitdaging een aantal jaren geleden aangegaan om te voelen of iets een JA of een NEE mag zijn. Tijdens mijn HBO energetisch natuurgeneeskundige opleiding 2012-2017 beginnen de puzzel stukjes in elkaar te vallen. 

 

In mijn praktijk kom ik deze struggles bij mijn klanten zo vaak tegen en het triggert mij elke keer weer om te ondersteunen met mijn ervaring en kennis. We staan er zeker niet alleen in.

Ik ontvang ook steeds meer jongere dames van voor in de 30 met kids, werk en een druk sociaal leven. Ze leven nu op adrenaline en ook al slapen ze niet zo goed, ze krijgen nog steeds alle ballen nog net in de licht gehouden. Ik herken zo in welke fase ze zitten en ik voel zo een passie om hun te ondersteunen om nu al op een gezonde manier hun grenzen te bewaken en ook NEE te mogen zeggen.

 

Ik wil zo graag hun besparen het gevoel van je bed niet meer uit te kunnen, de dag met zo een zwaar gevoel aan te gaan en niet te kunnen wachten tot dat je eindelijk naar bed mag en dan lusteloos mag rusten.

In het begin voelen ze vaak weerstand, maar ook daar heb ik mooie oefeningen voor om stapje voor stapje uit je comfortzone te komen. Vanuit de bewustwording, toestemming, voelen naar geïnspireerde actie.

 

Je kunt een kort filmpje bekijken via www.vimeo.com/291303851 met 4 tips om te beginnen en mijn online leeromgeving www.ikwilvoluitleven.nl bevat waardevolle (gratis) lessen om verder te groeien. Ik hoop je te mogen verwelkomen.

Stapje voor stapje je grenzen bewaken is zo een super proces, ik zou zelf nooit hebben geloofd dat ik mij zo sterk en passioneel weer zou gaan voelen.

Liefs Carin Ik wil voluit leven

 

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog