Wees eens iets milder voor jezelf

Geplaatst op 31 augustus 2019

Mildheid - Zelfliefde 

 

Voor velen onder ons kan de dag een behoorlijke uitdaging zijn. We staan op, helpen de kinderen met aankleden en smeren liefdevol de boterhammetjes met pindakaas. Onderweg naar school neem je nog de laatste notulen voor de vergadering van 09.00 door, terwijl je ze een fijne dag wenst tijdens de afscheidszoen. Op je werkplek lijkt je mailbox over te stromen met hulpkreten van je collega’s.

 

Voordat je aan je lunch begint, heb je het gevoel dat de werkdag al minstens 12 uur oud is. Onderweg naar huis doe je nog snel even de laatste boodschappen voordat je een voedzame maaltijd op tafel zet. Na de afwas is het kinderbedtijd. Tijdens het douchen bedenk je nog snel even wat je vanavond naar die verplichte verjaardag aantrekt. Eenmaal thuisgekomen beland je uitgeput en vol met gedachten in bed. Hoe vaak heb jij vandaag aan jezelf gedacht?

 

Lief zijn voor jezelf en zijn wie je bent

 

De bovenstaande dagstructuur lijkt behoorlijk hectisch, maar toch is dit voor veel mensen de orde van de dag. We doen de dingen die we doen omdat dit van ons verwacht wordt. Natuurlijk neemt onze baan, de thuissituatie en onze relatie verplichtingen met zich mee. Toch betekent dit niet dat je jezelf moet wegcijferen. Sterker nog, als je niet af en mild en lief bent voor jezelf, kun je dit ook niet zijn voor een ander. Een dagje quality time voor jezelf resulteert zelfs in een goede balans waardoor je blij en gelukkig in het leven staat.

 

Open vragen aan je zelf stellen om inzichten te activeren

 

Vraag jezelf af wat je daarvoor nodig hebt en of jij jezelf toestaat om dat te ontvangen. Sta even stil bij wie je bent en voel je daarbij gesteund door het Universum. Je moet vandaag niet, je mag. Het opzoeken van rust en zachtheid brengt je dichter bij jezelf. Daarbij mag je gewoon zijn wie je bent zonder dat er daarbij dingen van je verlangt worden. Maak een lange wandeling door de natuur, verwen jezelf met een prachtig boeket of lees een goed boek in een luie tuinstoel. Door wat milder te zijn voor jezelf krijg je heldere inzichten in wie je bent en wat jij belangrijk vindt in jouw leven.

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog