Vertrouwen en dankbaarheid

Geplaatst op 11 april 2018

Vertrouwen en dankbaarheid

 

Afgelopen zondag een heerlijke ontspannen dag doorgebracht in de sauna. Soms heb je ineens gedachten die later blijken te kloppen. Intuïtie? 

 

Zo ook zondag. Ik had ineens een gedachten dat mijn badjas verloren zou gaan. Hmmm dacht ik, waarom denk ik dit nu?...mijn badjas is niet mooi of zo, waarom zou ik ineens denken dat iemand deze zou gaan meenemen, hmmm misschien gaat dit per abuis gebeuren? Ach hier kan ik beter niet over nadenken, laat die gedachten maar los.

 

En ja hoor een uurtje later was mijn badjas weg. Ik heb nog even rondgewandeld en gekeken of ik mijn badjas zag. Daarna dachten Irene en ik...weet je wat...die badjas komt wel terug, het komt goed.

2 uurtjes later, in de ligweide...loopt een man langs met mijn badjas aan..... Ik spreek hem aan...en ja het is mijn badjas (hij dacht dat het van zijn zuster was, die badjas was meer grijs en hij had de jas per abuis meegenomen).

Ik ervaar al heel lang wat positieve gedachten kunnen betekenen voor je en ook het fijne gevoel van vertrouwen dat het goed komt. Sommige mensen zullen denken, dat is gewoon geluk hebben en die gedachten snap ik ook. Maar ik ervaar dat als ik in een positieve frequentie zit dat alles op zijn plek valt (ook dat gevoel van geluk hebben), soms met een kleine omweg, maar het komt echt goed en door mijn positieve instelling/gevoel is de weg erna toe ook fijn. 

Positieve gedachten benoemen voordat je gaat slapen werkt ook heel krachtig. Hieronder een voorbeeld van de kracht van positiviteit voor het slapen gaan als je het eigenlijk niet meer zo goed weet waar je positief over kan zijn, het valt allemaal tegen en je ziet alleen de bergen en niet de mooie top die je gaat bereiken.

 

Oefening dankbaarheid:

Vlak voor het slapen gaan ga je de eerste dagen opschrijven (later is in gedachten opzeggen ook prima) waar je allemaal dankbaar voor bent. Kun je niks bedenken dan begin je met dankbaar te zijn voor je bed, je heerlijke kussen, dat je zo genoten hebt van het douchen, enz enz.

 

Je gaat dan met een positief gevoel slapen, je activeert je onderbewustzijn en zal daardoor positiever wakker worden. 

Er zijn natuurlijke vele manier om in een positieve flow te komen, dit is er een van.

 

Denk er eens over na hoe jij in de flow komt.

 

 

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog