Vertragen voor meer energie en hoe doe je dit?

Geplaatst op 29 september 2018

Je energievoorraad op peil te houden geeft je reserve om ook tijden door te komen waar je wat meer zorgen, stress en minder slaap krijgt. Deze tips pas ik zelf toe en helpt mij dan ook door periodes die wat meer energie kosten.

 

Soms vergeet ik ook dat ik uiteindelijk zelf bepaal hoeveel energie ik weg geef, verspil.

 

Hieronder tips en voorbeelden om meer ontspanning te ervaren en je energiek te (blijven) voelen:

  • Grijp vaker de kans om even je ogen te sluiten en ontspannen in- en uit te ademen door je neus (laat je buik omhoog komen en voel meer ruimte in je bekken).

  • Voel je nog wat stress in je lijf, zucht een aantal keren “luid” op en zeg in een zucht…hehehehehe en ga nog even verder met rustig in en uit te ademen door je neus.

  • Vertraag je tempo…ga vaker “te vroeg” op weg naar een afspraak…en geniet van het overvloedig gevoel van tijd…je hebt tijd over…je kunt rustig het laatste stukje wandelen en lekker om je heen kijken i.p.v. je te haasten omdat je er al had moeten zijn. - rol je schouders lekker naar voren, naar achteren en trek ze even op en dan bewust loslaten.

  • Maak vaker bewuste keuzes….wat kost mij energie en wat geeft mij energie? Is dit echt belangrijk voor mij? Misschien heb jij de gewoonte om op alle pingetjes, belletjes op je mobiele telefoon te reageren. En ook al kijk je er niet naar, het leid je af. Na elke afleiding moet je weer “inkomen” met wat je bezig was en dit kost tijd…en je kostbare energie dus!

  • Mediteer

  • Yoga

  • De natuur in (al is het maar ontspannen om te kijken naar natuur om je heen) lekker wandelen, fietsen, joggen

 

Je leven vertragen kan een uitdaging zijn omdat je geconditioneerd bent dit niet te doen. Geef jezelf de tijd en koester elke stapje vooruit. In mijn online coachingstrajecten komt dit ook aan bod. In het gratis gedeelte krijg je nog meer tips hoe dt te doen, in de betaalde coachingstrajecten komt verdieping. Neem eens een kijkje 

www.ikwilvoluitleven.nl

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog