Prikkels en ontspannen

Geplaatst op 24 november 2019

Daar ben ik weer, fris en vrolijk na een heerlijk weekje in Spanje doorgebracht te hebben met mijn beste vriend. We hebben Toledo, Madrid, Cordobo en Sevilla bezocht. Genoten en ondanks de vele (interessante) prikkels voel ik mij ontspannen, content en fit.
Omdat mijn vriend een vroege slaper is en ik net niet, had ik ’s avonds tijd over om in mijn eentje te mijmeren en geleide meditaties te volgen. En wat deed me dat goed.

Het is zo belangrijk ook voor mij om tijd te nemen om tot rust te komen. Niet maar altijd door jakkeren en nog “effe” doorgaan.

Bepaalde periodes in mijn leven waarin veel gebeurd neig ik toch maar door te hollen en voel ik hoe de adrenaline en cortisol in mijn lijf beginnen over te nemen.
.
Ik mag de afgelopen week zien als een bevestiging wat ik nodig heb


Na verzekeringsgedoe ruim 13 maanden, riolering, fundering, bijscholingen, nieuwe hypotheek....teveel om op te noemen allemaal. Pfff als kleine zelfstandige komt er wel wat bij kijken. Uiteraard is dat ook een keuze die ik gemaakt heb en ik bedoel dit niet als een klaagzang

Bewustwording

Bij elke bewustwording kom ik er elke keer "sterker" uit.  Alleen.....ik mag wat eerder uitschakelen en rust nemen. Dat begin ik echt te begrijpen en ik voel wat het met me doet als ik wel voldoende en tijdig rust neem.

Net zoals tijdens de vakantie zal ik doorgaan met 1 uur ontspannende muziek luisteren of een geleide meditatie volgen in de avonduren. Ik krijg daar veel ontspannen energie van. Dat weet ik, dus intentie neerzetten en inplannen 💜.

 

Zelfzorg - Zelfliefde

Bekijk bij jezelf welke "dingetjes" blijven terugkomen en vraag jezelf dan wat vaker af...wat mag ik doen om mij beter te voelen, of mij meer te ontspannen...(of welke vraag dan ook bij je past).

Het antwoord komt...soms duurt het even...maar het komt. Blijf zonder weerstand open vragen aan jezelf stellen.

Voor mij was dat dus: wat mag ik doen om mij meer te ontspannen te mogen voelen?


Have a great week

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog