Omgaan met stress

Geplaatst op 14 juni 2018

Als stress en spanningen (te) lang aanhouden, dan gaat je dat op den duur opbreken. Ik weet uit eigen ervaring waar ik vaak tegen aanliep (en soms nog) en ik merk bij cliënten soortgelijke issues.

 

We vinden het o.a. moeilijk: 

  • om onze grenzen aan te geven

  • vinden het lastig om rustmomenten in te plannen, of gunnen ons geen rust

  • vragen liever geen hulp, willen geen kwetsbaarheid tonen


Ontstressen

Voelen wat goed voor ons is en keuzes maken is heel lastig als je uit balans bent. Het begint met ontstressen van je hersens. Door onze gedachten en gedrag positief te beïnvloeden.

Maar….voel jij frustratie, woede, boosheid en soms zelfs haatgevoelens voor jezelf, een ander of een situatie, dan gaat het beïnvloeden van je eigen gedachten niet zo maar. Daar is nog een tussenstap nodig. Namelijk werken met vergeving c.q. loslaten brengt stress omlaag. 

Er zijn verschillende manieren om aan vergeving c.q. loslaten te werken. Vergeven is niet vergeten, vergeven is jezelf de ruimte geven om los te laten. Door los te laten kun je op eigen krachten verder leven. Er zijn hele mooie oefeningen die je helpen om los te laten, deze deel ik in mijn FB groep Voluit leven.

Wil je meer tips, word dan lid van onze GRATIS besloten FB groep via www.ikwilvoluitleven.nl


[bonus bonus="1" title="Titel" message="Bericht" button="Download weggever"]

 

#inspiratie #mindset #gezondevoeding #gezondbewegen #meditatie #ademhalingsoefeningen #natuur #gezondvoelen #energie #energiek

 

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog