Numerologie - Je blauwdruk

Geplaatst op 30 januari 2019

Ieder mens is anders, elk levend individu heeft een andere persoonlijkheid. De verschillende karaktereigenschappen die je bij geboorte hebt meegekregen en die samen jouw unieke persoonlijkheid vormen, noemen we je blauwdruk. 

Door je levensomstandigheden leer je jouw karaktereigenschappen hier en daar aan te passen naar wat jij acht dat sociaal wenselijk is. 
Deze kleine aanpassingen zijn op zich geen probleem en kunnen ook een verrijking zijn. Problemen ontstaan wanneer we te ver verwijderd raken van wie we echt zijn en de blik op onze oorspronkelijke blauwdruk verliezen. 

Hoe krijg ik mijn blauwdruk weer helder? 

Wat er ook gebeurt in je leven en hoe ver je jouw blauwdruk ook bijschaaft, er is een basis die altijd zal blijven bestaan. Die basis begint op het moment dat je geboren bent. Die specifieke plek in ons universum is er niet zomaar. Voor jou is dat het begin van alles. Dat is je basis waarmee je mag beginnen. 

Tijdens het online coaching traject Ik Wil Voluit leven worden er verschillende opdrachten gemaakt door de deelnemer en ik maak de numerologie aan de hand van het geboorte datum. De informatie die naar boven komt wordt gecombineerd met de gemaakte opdrachten en geven een diepere bewustwording.

Het is elke keer weer ontzettend interessant wat naar boven komt en hoe mijn cliënten de informatie kunnen inzetten om weer stappen te zetten in hun groei proces.


Even in het kort een uitleg over numerologie.
Wat is numerologie? 


Numerologie is een methode waarbij ik aan de hand van jouw geboortedatum kan herleiden welke karaktereigenschappen je van nature bezit. Het geeft inzicht in de basis van waaruit jij je leven vorm hebt gegeven. Het verklaart tevens waar je tegenaan loopt in je leven. Soms raken we zo ver verwijderd van onze basis dat dit problemen oplevert. Het in kaart brengen van die basis kan helpen in te zien waar het mis is gegaan om zo, van uit dat punt, herstel in te zetten. 

Door het bespreken van de numerologie kunnen er ook dingen boven komen die je niet (meer) bewust als zodanig ervaart. Het gaat je inzicht geven in de vraag waarom je nu op aarde bent, hoe je in het leven staat en hoe je overkomt op andere mensen. Vaak wordt dit inzicht ervaren als een wijze levensles. 

Waarom numerologie? 

Numerologie kan gezien worden als de leer van de getallen. Getallen zijn altijd al belangrijk geweest voor de mens. Het gebruik van getallen is bijna zo oud als de mensheid. Een van de eerste numerieke systemen werd ontwikkeld bij de Maya’s. Ook Egyptenaren en Indianen waren geïnteresseerd in getallen. Ze gebruikten ze onder andere voor het waarnemen van de nachtelijke hemel en zo ontstonden de eerste kalenders. Interesse in de betekenis van getallen is zo bezien nog ouder dan de weg naar Rome. 

Binnen de numerologie heeft elke cijfer een bijzondere betekenis. De dag waarop je geboren wordt geeft je dan ook een unieke en specifieke getallenreeks mee die iets zegt over wie je bent. De symbolen die wij getallen zijn gaan noemen hebben elk hun eigen trilling of frequentie. Deze frequentie staat voor een bepaalde energie. Met deze energie word je geboren en is dit jouw unieke blauwdruk. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag vrijblijvend informatie aan en ontvang je blauwdruk, tevens inspiratie mailtjes over persoonlijke ontwikkeling met tips, meditaties, oefeningen.

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog