Nee zeggen

Geplaatst op 17 mei 2019

Kun jij op een gezonde manier 'nee' zeggen?

En hoe merk je dat 'nee' zeggen je lastig afgaat?
 
Hieronder ga je mijn allerbelangrijkste tip vinden m.b.t. het 'nee' zeggen.
 
Als je zelden of nooit nee kunt zeggen en meent dat je niet anders kunt....dan wil ik je verassen en meenemen in hoe het veel beter kan. Ik ben zelf van nature niet de werelds beste 'nee' zegger, maar bereik inmiddels een vele beter balans. Oefening baart kunst. Hierdoor behoud ik meer energie voor veel leukere dingen in het leven. Voluit leven dus.
 
Hoe merk je dat Nee zeggen je moeilijk afgaat?
Als NEE zeggen moeilijk gaat dan ga je dialogen in je hoofd voeren, je voelt je niet happy met JA zeggen en je voelt je ook niet happy met jezelf omdat je eigenlijk NEE wilde zeggen. En als je al NEE zegt dan voel jij je er schuldig bij. Als jij niet in balans bent met je eigen grenzen, dan voel jij je waarschijnlijk vaak vermoeid en ervaar je klachten zoals ik hierboven in de tekst heb aangegeven.
 
In mijn online coachingstraject www.ikwilvoluitleven.nl/coachingsprogramma werken we hieraan.
Je gaat veel beter het belang van 'nee' zeggen begrijpen en ook inzien dat grenzen aangeven ook te maken heeft met zelfrespect. Je gaat gaat je eigen “valkuilen” en belemmerende gedachten herkennen. En uiteraard leren...hoe doe je dat dan 'nee' zeggen.
 
Ook deze module heeft weer een motivatie video, heerlijke meditatie muziek en oefeningen.
 
 

En nu.....mijn belangrijkste stap om mee te beginnen:

Niet automatisch JA of NEE zeggen!

 
Neem de tijd om na te denken alvorens een antwoord te geven. Door direct ja te zeggen doe jij jezelf te kort, maar automatisch NEE roepen is ook niet altijd de beste oplossing. Door automatisch NEE te roepen loop je het “risico” als niet sociaal gezien te worden. 
Noteer direct in je agenda of op een post-it dat jij de vraag nog gaat beantwoorden voor een bepaalde datum. Door dit proces neem je niet alleen de ander serieus, maar ook jezelf en creëer je tijd om na te denken.
 
Wil je gratis beginnen en proeven aan het online coachingstraject? Meld je dan aan begin vandaag gratis met de eerste module.
 
 
Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog

Ben jij nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?