Meer innerlijke rust zonder 1 dag vakantie

Geplaatst op 20 oktober 2019

Hoe je meer innerlijke rust ervaart in 1 dag zonder op vakantie te gaan.

Ik deel graag mijn 3 favoriete tips met je.

 1. Muziek
  In slechts een paar minuutjes kun jij op het internet een ontspannend muziekje vinden die je helpt om te ontspannen. Ga bijvoorbeeld op het internet naar Youtube en gebruik als zoekwoord ‘ontspanningsmuziek’.  2. Ademhalingsoefeningen
  Onbegrensde mogelijkheden. Je kunt altijd met je ademhaling werken.
  Heel simpel: een aantal keren hardop zuchtend uitademen en dan weer rustig inademen. Doe dit een paar minuutjes.  3. Schrijven
  Op papier of op je pc/laptop alles uiten wat naar boven komt. Vaak werkt het schrijven op papier het sterkst. Het is niet van belang of je het kunt lezen. Het is van belang dat alles eruit mag stromen. Doe deze oefening een week lang ongeveer 1 uur voordat je gaat slapen. Je gaat merken dat je verhalen na een paar dagen korter worden en dat je sneller rust ervaart vanbinnen.Wat brengen deze tips je?
Meer innerlijke rust op een simpele, eenvoudige manier. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?Wat is heel belangrijk?
Dat jij jezelf toestemming geeft om aan de slag te gaan met de tips. Onderschat niet de kracht van je gedachten. Als jij een intentie (affirmatie) uitspreekt geloven je hersens je. Dus als jij zegt tegen je zelf …ik heb geen tijd om dit te doen. Dan is dat je waarheid. Je hersens geloven dit.

Zeg dus tegen jezelf ik ga nu een ontspanningsmuziekje zoeken. Spreek je intentie uit en je hersens gaan met je mee. Zo gaat dat. Doe voor jezelf deze moeite, jij bent het waard. Zou jij je beste vriendin niet ook aanraden om de tips te gaan uitproberen als ze dat nodig zou hebben bij onrust of piekeren?

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog