Loslaten

Geplaatst op 29 februari 2020

Loslaten: Laat het los, laat het gaan!

 

Dit alom bekende deuntje uit een bekende Disney creatie klinkt je vast bekend in de oren. Elsa slaagde er al in om de meningen van haar omgeving los te laten. Maar hoe zit dat eigenlijk met jou? En wat is loslaten nou precies? Loslaten betekent dat jij je niet langer uit balans laat brengen door negatieve gebeurtenissen of opmerkingen uit je directe omgeving.

 

Maar, loslaten betekent ook de ander laten in wat hij of zij is. Dat geeft de ander meer vrijheid in het “zijn”, maar ook voor jezelf creëer je rust en ruimte als je dingen makkelijker los kunt laten. Loslaten heeft echter nog een aantal diepere bedoelingen. Naast ruimte voor positieve energie, brengt loslaten ook opluchting en bevrijding. Zo wordt jouw leven én dat van een ander een stuk aangenamer.

 

Wat is loslaten eigenlijk?

 

Loslaten betekent in de eerste plaats ook zorgen voor jezelf. Dat wil niet zeggen dat je niet meer geeft om het lot van je naaste. Loslaten is het besef dat jij de ander niet kunt sturen of controleren. Je kunt het nou eenmaal niet voor een ander doen dus waarom zou jij je daar druk over maken?

 

Het loslaten van deze gedachten heeft ook als voordeel dat je de mensen om je heen de kans en de ruimte geeft om te leven. Het is accepteren dat de ander zijn eigen beslissingen maakt, zonder dat jij daar invloed op hebt. Daardoor hoef je niet meer te oordelen of zelf het middelpunt te zijn. Je geeft de ander juist de ruimte om mens te kunnen zijn.

 

Als je kunt loslaten durf je ook jouw machteloosheid toe te geven. Sommige situaties laten zich gewoonweg niet beïnvloeden. Je berust je dus in het feit dat je de uitkomst of het eindresultaat niet in eigen hand hebt. Dat neemt onrust en negatieve gedachten weg. Loslaten laat je ook zien dat de ander terechtwijzen of ruzie maken geen oplossing is. In plaats daarvan richt je de pijlen naar jezelf toe waardoor je een verbeterde versie van je je eigen ik wordt.

 

Laat los waar je geen invloed meer op hebt

 

Ook het kunnen loslaten van het verleden is een belangrijke stap als je meer in evenwicht wilt komen met jezelf. Je hoeft geen spijt te hebben van de dingen die achter je liggen. Hier kun je per slot van rekening niets meer aan veranderen. Geef het een positieve draai en vergeef jezelf. Sta op en begin met nieuwe inzichten en energie waardoor je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.

In de eerste module met 3 gratis lessen vind je een heel mooi loslaat oefening. 


Registreren kan makkelijk en gratis via www.ikwilvoluitleven.nl/registeren

In mijn coachingsprogramma Ik wil voluit leven ga je een betere balans ervaren in voelen en in actie komen. Elke les heeft een toelichting, video (meditatie, oefening) en oefeningen. De eerste module is gratis en bevat 3 lessen die je in beweging gaan zetten en je op weg helpen je eigen grenzen te voelen, ervaren, accepteren en in actie te komen. Je gaat uit je hoofd komen!

Mis nooit meer iets van Ik wil voluit leven.
Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief & never miss a single blog en nieuwsbrieven met extra oefeningen en ontvang ook nog gratis een e-book 'Hoe je meer haalt uit je wandeling'.  Je ziet de downloadknop voor het e-mailboekje ook hieronder.

Uiteraard kun je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en inspiratiemails.

[bonus bonus="12"  button="Download Een gratis E-boekje 'Haal meer uit je wandeling'"]Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog