Loslaten

Geplaatst op 06 december 2019

Loslaten is ruimte maken.

De ene persoon laat los zonder daar zelfs over na te hoeven denken. Een ander zegt niet los te kunnen laten en weer een ander zegt niet los te willen laten. Hieronder wil ik graag mijn visie met je delen. Het is niet DE enige waarheid die bestaat met betrekking tot loslaten, maar voor mij en mijn klanten werkt dit heel sterk. Jij beslist wat je wilt uiteraard.


Waarom zou je loslaten?

Omdat loslaten ruimte geeft, ruimte om te groeien, ruimte om leukere dingen te doen. Ook al kun je van nature niet makkelijk loslaten er zijn mogelijkheden om dit te leren. Ik geef je een van de mogelijkheden hieronder (uit mijn Online Coachingstraject Ik Wil Voluit Leven).


Stress blijft opstapelen

Dat er dingen gebeuren die we verre van leuk vinden...daar kiezen we niet voor. Waar we wel voor kunnen kiezen is hoe we met de emotie omgaan. Daar kunnen wij de regie over krijgen. Als je dit niet gewend bent zal dit je best wel triggeren en dat mag. Uit ervaring kan ik je liefdevol aanraden hoe dan ook aan de slag te gaan met deze emotie(s) en gevoelens. Het gaat je echt ruimte geven. Blijf jij emoties opstappelen dan wordt stress uiteindelijk fysiek in je lichaam geuit. Waar denk jij dat hoofdpijn bijvoorbeeld vandaan komt?

En zoals bij heel veel dingen: oefening baart kunst. Je kunt niet iets wat al jaren speelt in 1 of 2 keer eventjes oplossen.

En dan nu een van de oefeningen die je gaan helpen los te laten en ruimte te creëren.

Oefening Loslaten:

Kies een rustig moment en een plek waar je niet gestoord kan worden. Neem een situatie in gedachten. Laat het gevoel, de emotie in je gedachten komen. Neem de tijd om contact te maken met dat gevoel. Geen oordeel over wat je voelt of denkt.

Voel wat je voelt en stel je zelf de onderstaande vragen.
Zeg dat wat het eerste in je opkomt. Dus een ja of een nee. Er is geen goed of fout antwoord.
 

 1. Zou je dit los willen laten op dit moment?
    Ja of nee.

 2. Kan ik dit gevoel de ruimte geven?
    Voel je een ja of voel je een nee?

  3.  Zou je in theorie dit los kunnen laten?
     Ja of nee.

  4. Ga ik hier dood aan?
      Ja of nee.

 

 1. Schiet ik hier iets mee op als ik niet loslaat?
    Ja of nee


 2. Kan ik dit gevoel aanvaarden?
    Ja of nee.

 

 1. Mag ik dit gevoel loslaten?
    Ja of nee

 

 1. Kan ik dit gevoel loslaten?
    Ja of nee.

 2. Wil ik dit gevoel loslaten?
    Ja of nee.

 

10.Wil ik liever dit gevoel hebben of vrij zijn?
     Dit gevoel houden of vrij zijn.

 

11.Geef ik mijzelf toestemming om deze emotie te voelen, te aanvaarden en los te  laten?
    Ja of nee.
 

12.Wanneer ga jij het gevoel loslaten?
     Nu?
     Ja of nee.

 

Deze vragen blijf je doorlopen. Je mag natuurlijk bepaalde woorden aanpassen als dat beter voor je voelt. Je gaat merken dat er beweging komt, dat er komt weer ruimte. Je negatieve gedachten zijn niet meer heer en meester. 

Wil je meer waardevolle oefeningen die helpen te ontspannen en ruimte voor jezelf te maken? Wil je weer voelen wat je grenzen zijn en weten wat hier mee te doen? Begin dan nu met de 1e module van mijn online coachingstraject. Gratis en speciaal voor jou om kennis met mij te maken en te ervaren wat het met je doet als jij jezelf tijd en aandacht schenkt door middel van oefeningen en meditaties. Het is ontzettend waardevol tijd voor je zelf te nemen en ik help je daarmee.
 
Gratis module met waardevolle lessen
De eerste module uit het coachingstraject Ik wil voluit leven staan al verschillende mooie oefeningen om je energie weer ruimte te geven en de eerste stapjes te nemen om weer in de flow te komen. Hierdoor ga je meer energie en vreugde ervaren. Bij de eerste module mag je ook een persoonlijke skype sessie inplannen met mij en vragen stellen over de eerste module. Jij kiest waar het over gaat. Helemaal gratis en voor niks, maar alleen als jij de stappen zet om te beginnen. Want dat moet je echt zelf doen. Ik ondersteun ontzettend graag, maar jij maakt de beslissing om te beginnen en dan ben ik er voor je in het proces om weer helemaal voluit te gaan voor je leven, met passie, plezier en energie

Registeer gratis via:
www.ikwilvoluitleven.nl 

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog