Geloof in kansen in plaats van onmogelijkheden

Geplaatst op 18 juli 2019

Mindset en de kracht van je gedachten.

 

Geloven in kansen en positiviteit betekent ook dat je gelooft in jezelf. Zodra je dit onder de knie hebt, zul je zien dat jouw levenspad vervuld raakt met mogelijkheden die jouw persoonlijke groei ondersteunen. Dit wordt veroorzaakt door je mindset. Als je gelooft dat je iets kunt, zul je kansen zien. Praat jij jezelf op voorhand al in dat het uit zal draaien op een mislukking, dan zal de weg bezaaid liggen met allerlei obstakels. Jouw persoonlijke en professionele succes is dus mede afhankelijk van de mindset die je bezit. Geef jij jezelf de kansen om te groeien of sta je stil? Kortom: bezit jij een groeiende of een vaste mindset?

 

Met de juiste mindset creëer je kansen

 

Als je gelooft dat het goed gaat komen, dan is dat meestal ook zo. Dit komt in de eerste plaats omdat je genoeg vertrouwen en geloof in jezelf hebt. Daarmee wil het nog niet zeggen dat je ongetraind de marathon kunt winnen, maar je ziet wel mogelijkheden en kansen om dit te kunnen bereiken. Als je bij voorbaat al denkt dat dit iets is wat buiten je vermogen ligt, krijg je het een stuk lastiger. Je gelooft niet dat jouw lichaam op tijd fit kan zijn voor deze beproeving. En wat te denken over de blessures die je hierbij oploopt, hoe moe je wordt en hoeveel tijd de training van je vergt. Onbegonnen zaak dus, deze obstakels.

 

Je kan het als je het wil

 

Maar wat als je wél gelooft dat je het kunt? Feitelijk gezien heb je dan de halve wedstrijd al gewonnen én gelopen. Je ziet mogelijkheden in hoe jij jezelf optimaal kunt voorbereiden, je eigen record zou kunnen verbeteren of misschien de wedstrijd wel te winnen. Die plek op het erepodium is vast voor jou bedoeld. Geeft je een positieve vibe toch? Door te geloven in je eigen kunnen ga je mogelijkheden zien. Je zelfvertrouwen stijgt waardoor je kansen creëert. Dit kan op elk gebied zijn. Of dat nu zakelijk is, binnen je privésituatie of je persoonlijke kunnen. Geloven in kansen in plaats van onmogelijkheden is dus zo slecht nog niet.

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog