De zee

Geplaatst op 09 februari 2019

Een tijdje geleden kreeg ik de kans om met twee toppers drie dagen te mogen brainstormen. Eerst een dagje in omgeving Utrecht en aansluitend op een prachtige lokatie aan de Zeeuwse kust.

 

Natuurlijk ben ik op dit aanbod in gegaan, want behalve het goede gezelschap trekt de zee mij altijd enorm. En ik ben niet de enige.

 

De hang naar de kust is al zo oud als de mensheid. Het water, de wind en het zand. Het oneindige uitzicht over de enorme watervlakte. Een plek waar je jouw dromen kunt dromen en je geest even alles los kan laten.

 

De Chinese leer Feng Shui werkt ook met deze krachten. Feng Shui betekent letterlijk water en wind. Het leert ons dat alle energie moet kunnen stromen. In je eigen lichaam maar ook in de huizen waar we wonen en de plekken waar we werken. Een blokkade van deze energiestroom, die de Chinezen ‘Qi’ noemen zorgt voor zakelijk of lichamelijke ongemakken.

 

Dat Feng Shui in China al eeuwen serieus genomen wordt blijkt wel uit het feit dat ook de Chinese muur en de verboden stad middels deze leer gebouwd zijn. Het heeft deze bouwwerken schijnbaar goed gedaan, want ze hebben de tand des tijds glansrijk doorstaan.

'De hang naar de kust is al zo oud als de mensheid.'

Maar ook in het huidige China wordt nog altijd volgens deze leer gebouwd en geleefd. Zo worden de meeste bedrijven aan de ingang voorzien wat een waterelement. Het stromende water staat voor carrière en overvloed en is daarom een must voor bedrijven. Het wordt zelfs zo serieus genomen dat de grote banken in China zich het liefst vestigen aan zee.

 

Zelf ervaar ik de rijkdom van de kust ook. Het uitwaaien en het kijken naar het spel van het golvende water en de dreigende wolken doen mij beseffen dat ik een ben met de natuur. Mijn eigen ik, mijn ziel en mijn lichaam, is opgebouwd uit dezelfde bouwstenen als dit zand en water. Ik ben een met hen en zij zijn een met mij.

 

In het dagelijkse leven vergeten we dat wel eens. Maar hier aan de kust, kijkend over het wassende water, ervaar ik het een zijn met de natuur en het leven in het moment. Ik voel het in elke vezel van mijn lichaam en sta stil in het nu. Mijn hoofd is leeg en ik geniet van het moment.

'Feng Shui betekent letterlijk water en wind.'

Hoewel de kust voor mij dé plek is om mijn gevoel een te laten zijn met de omgeving, is dat natuurlijk niet de enige plek waar dat mogelijk is. Velen onderzoeken onderbouwen dat natuurbeleving goed is voor onze geest. Elke natuurbeleving. Dus ook nu ik weer terug ben in het Limburgse land kan ik, tijdens een lange wandeling, genieten van de eindeloze energiestroom die de natuur ons te bieden heeft. Ook nu kan ik mijn hoofd leegmaken en mij een voelen met de natuur.

 

Ook jij kunt dit gevoel ervaren. Ga er regelmatig lekker op uit in de natuur in je eigen omgeving. Woon je in de stad? Zoek dan een park op. Ook daar kun je heerlijk genieten van het buiten zijn.

 

Sluit even je ogen en luister naar de vogels en de wind die de bladeren laat ritselen en de takken kraken. Adem de frisse lucht tot in uiterste het puntje van je longen en geniet!

 

Ademhaling en wandelen zijn trouwens een gouden combinatie. Mocht je daar meer over willen weten meldt je dan aan voor de ikwilvoluitleven nieuwsbrief of de gratis introductiemodule van Voluit Leven Coaching. Je ontvangt dan gratis het e-book ‘Haal meer uit je wandeling’ waarin ik je stap voor stap uitleg hoe een betere ademhaling kan leiden tot een betere energiebalans in je lichaam en hoe je deze technieken in je dagelijks leven gemakkelijk in kunt passen.

 

Meld je HIER aan voor de nieuwsbrief of HIER voor de gratis en vrijblijvende module van Voluit Leven Coaching. En neem terwijl je dat aan het doen bent ook gerust eens een kijkje op mijn volledig vernieuwde site. Ik hoor graag van je!

 

Carin Smeets

Natuurgeneeskundig Therapeute.

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog