De onmeetbare kracht van positief denken

Geplaatst op 21 juni 2019

Denk positief en positieve dingen zullen je overkomen. Klinkt niet al te ingewikkeld toch? De praktijk wijst echter anders uit. We willen wel positief denken, maar worden daarbij vaak beïnvloed en belemmerd door verschillende negatieve invloeden van buitenaf. Natuurlijk mag jij je best eens ergeren als de buurman om 23.00 nog perse dat schilderijtje op moet hangen. Positief denken is op dat moment vrij moeilijk. Zeker als jouw wekker je over amper 6 uurtjes weer vol enthousiasme uit bed piept of rinkelt.

Toch is een positieve mindset van groot belang voor je welzijn. Je maakt het leven leuker en makkelijker. Een positieve gedachte is tevens een open gedachte. Op zijn beurt zorgt dat er weer voor dat positieve dingen je zullen overkomen. Wie goed doet, goed ontmoet. Maar hoe kun je jouw gedachten een positieve draai geven? Zelfs als de omstandigheden dit misschien niet toelaten? In deze blog geef ik je een aantal bruikbare tips die je direct zelf kunt toepassen. Stel zelf de Law of Attraction in werking want positief denken kun je leren.

 

Omring jezelf met positieve energie

 

Alles om ons heen heeft een energie. Niet alleen positief, maar ook negatief. Probeer situaties die energie van je wegnemen in plaats van ze aan je te geven, zoveel mogelijk te vermijden. Ook negatieve invloeden van personen uit je directe omgeving horen daarbij. Omring je daarom met personen die je een warm gevoel geven en waar jij blij van wordt. Je hebt immers altijd een keuze.

 

Meer leven in het hier en nu

 

Ook leven in het nu draagt bij aan jouw levensvreugde. Het heeft geen zin om stil te blijven staan bij gebeurtenissen uit het verleden. Ons brein is van nature namelijk geneigd om negatief te denken. Hetgeen wat achter ons ligt kan vervelende emoties oproepen. In veel gevallen hebben ze een negatieve lading terwijl je er niets meer aan kunt veranderen. Richt je in plaats daarvan op wat je wil bereiken of op dit moment anders wil doen. Je zult zien dat je hier een behoorlijke dosis positieve energie van krijgt waardoor je mooie kansen naar je toe kunt trekken.

 

Wees lief voor jezelf

 

Ook lief zijn voor jezelf voorziet je van een positieve mindset. De boog hoeft namelijk niet altijd gespannen te staan. Sterker nog: als je jouw energie investeert in mensen die dit niet aan je teruggeven liggen negatieve gedachten en depressies op de loer.

Hopelijk helpen deze handvatten je om een begin te kunnen maken met positief denken. Zo leer je om bewuster om te gaan met je gedachten waardoor er positieve dingen op je af zullen komen.

 

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog