'De eenvoudigste manier om gelukkig te zijn? Wees dankbaar'

Geplaatst op 10 mei 2020

Dankbaar en gelukstips

 

Onze maatschappij is zo hard gefocust op tekorten en dingen die fout lopen, dat we vaak overspoeld worden met negatieve gedachten en emoties. Ervaar je dit te vaak dan ga je steeds moeizamer je dag doorkomen. We laten ons daardoor soms meeslepen in angst en onrust. Om mentaal en fysiek gezond te blijven is het goed om bewust te zijn dat jij mag kiezen om je anders te voelen.

Realiseer je dat waar jij je op focust dat is wat jij het sterkst voelt. En dat is dus te beïnvloeden.

Focussen op positieve emoties verlaagt echt je stressniveau. Dat is vergelijkbaar met het placebo-effect waar dokters zo lang mee gelachen hebben. Terwijl het ondertussen bewezen is dat het placebo-effect eigenlijk gaat over positieve emoties die stresshormonen verminderen en je weerstand tegen ziektes verhogen.

Werkt dankbaar zijn en gelukstips voor iedereen?

Voor de perfectionisten onder ons is het veel lastiger. Perfectionisten zijn namelijk zo gewend te focussen op wat er fout is in hun leven en zullen kritiek hebben op de “makkelijke” gelukstips. Voor hun is het een grotere uitdaging de dankbaarheidsoefening en gelukstips de kans te geven. En de meeste depressie mensen zullen meer ondersteuning nodig hebben naast gelukstips.


Waarom blijven sommige mensen negatief denken?
Als je negatief denkt, heb je een sneeuwbaleffect naar meer negatieve emoties. Terwijl een positieve instelling ook steeds meer positieve ervaringen aantrekt.

Dankbaarheid tips:
Elke avond voordat je gaat slapen benoem minstens 3 dingen waarvoor je vandaag dankbaar mag zijn. Je gaat merken dat je slaappatroon verbeterd. Je gaat met een glimlach op je gezicht slapen.

Ook bij je kinderen is het enorm waardevol om ze voor het slapen gaan te vragen wat ze leuk hebben gevonden aan hun dag. Zij gaan dan ook met een positief gevoel slapen.Het voordeel van dankbaar zijn is dus:

Je gaat dan met een positief gevoel slapen, je activeert je onderbewustzijn en zal daardoor positiever wakker worden.

 

Er zijn natuurlijke vele manier om in een positieve flow te komen, dit is er een van.

 

Denk er eens over na hoe jij in de flow komt.

Wil je nooit meer iets missen van Ik wil voluit leven?
Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief & never miss a single blog en nieuwsbrieven met extra oefeningen en ontvang ook nog gratis een e-book 'Hoe je meer haalt uit je wandeling'.  Je ziet de downloadknop voor het e-mailboekje ook hieronder.

Uiteraard kun je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief en inspiratiemails.

[bonus bonus="12" tags="Haal meer uit je wandeling Weggever"  button="Download Een gratis E-boekje 'Haal meer uit je wandeling'"]

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog