Seizoenswisseling en hoe je meer innerlijke rust ervaart

Geplaatst op 20 september 2020

De herfst

In de natuur staat herfst in het teken van loslaten. Het blad droogt, valt en de boom wordt kaal. Herfst betekend dus het oude loslaten. Elk jaar opnieuw wordt het oude losgelaten, waardoor het oude een voedingsbodem wordt voor het nieuwe dat nog komen gaat.

Als je in balans bent gaat het loslaten je veel makkelijker af.

 

Ik deel graag mijn 5 favoriete tips met je.

 

1. Natuur
Ga alleen (of met gelijkgestemden) de natuur in en bekijk alles met verwondering en bewondering. Dit geeft zo een prachtige energie, die neem je mee in je hart. Geniet ervan.

 

 

2. Muziek
In slechts een paar minuutjes kun jij op het internet een ontspannend muziekje vinden die je helpt om te ontspannen. Ga bijvoorbeeld op het internet naar Youtube en gebruik als zoekwoord ‘ontspanningsmuziek’.

 

3. Ademhalingsoefeningen
Onbegrensde mogelijkheden. Je kunt altijd met je ademhaling werken.

Heel simpel: een aantal keren hardop zuchtend uitademen en dan weer rustig inademen. Doe dit een paar minuutjes.

 

4. Geuren
Gebruik voor de herfstperiode wat vaker jeneverbes of sandelwoud in de vorm van wierook of aromatherapie.

 

5. Schrijven
Op papier of op je pc/laptop alles uiten wat naar boven komt. Vaak werkt het schrijven op papier het sterkst. Het is niet van belang of je het kunt lezen. Het is van belang dat alles eruit mag stromen. Doe deze oefening een week lang ongeveer 1 uur voordat je gaat slapen. Je gaat merken dat je verhalen na een paar dagen korter worden en dat je sneller rust ervaart vanbinnen.

 

Wat brengen deze tips je?
Meer innerlijke rust op een simpele, eenvoudige manier. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?

 

Wat is heel belangrijk?
Dat jij jezelf toestemming geeft om aan de slag te gaan met de tips. Onderschat niet de kracht van je gedachten. Als jij een intentie (affirmatie) uitspreekt geloven je hersens je. Dus als jij zegt tegen je zelf …ik heb geen tijd om dit te doen. Dan is dat je waarheid. Je hersens geloven dit.

Zeg dus tegen jezelf ik ga nu een ontspanningsmuziekje zoeken. Spreek je intentie uit en je hersens gaan met je mee. Zo gaat dat. Doe voor jezelf deze moeite, jij bent het waard. Zou jij je beste vriendin niet ook aanraden om de tips te gaan uitproberen als ze dat nodig zou hebben bij onrust of piekeren?

 

Neem ook eens een kijkje in de blog over overprikkeling. 

Carin Smeets
Carin Smeets
Als coach en ervaringsdeskundige leer ik je hoe jij je eigen grenzen kunt beschermen. Binnen een paar weken ga jij beter naar je innerlijke zelf luisteren en op een liefdevolle krachtige manier nee zeggen zonder schuldgevoel.

Terug naar blog

Ben jij nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?